Jag provar igen

Kom just ut från läkaren på den psykiatriska mottagningen där jag går. Återigen en ny läkare. 

När jag följde efter henne genom korridoren hade jag hela tiden i bakhuvudet att jag var där för att sluta med mina mediciner. 

Hon lyfte sitt block och lade det i knät. Hon hade redan antecknat vilket innebar att hon förberett sig genom att läsa min journal. Det dåliga samvetet gjorde sig redo för att angripa. 

Vi pratade om hur jag mår och jag sa just de sakerna jag vet att jag ska säga för att övertyga läkare att det är en god idé att trappa ner medicinerna. Men när de lämnade min mun lät det inte alls så övertygande, friskt och självsäkert som då orden var en tanke. Det uppstod en spänning mellan oss och jag blev osäker på hur jag bäst skulle hantera den. 

”Jag vill egentligen sluta äta medicin”. Nu var det sagt.

”Jo, jag vet att du vill det”. Hon lät missnöjd. 

Jag tänkte att hon tyckte att jag var en sån där person som vet bäst. Sol inte inser hur sjuk hon är och som tror att hon kan sluta med medicinerna. Jag tänkte, att hon nog inte tyckte om mig. Nu gjorde sig skulden påmind att även den fanns inom mig. 

Sida vid sida liksom stog de där, något kivandes och liksom hetsade inför starten som strax skulle komma. 

Hon sa inte emot mig. Det grämde mig något då jag var beredd på att få mothugg. Vad skulle jag göra nu? Då tog skuld och skam fart och attackerade. Jag kände mig elak och dum. Tänkte att hon nog hade rätt och jag kände att inte heller jah riktigt tyckte om mig själv. Ha en egen åsikt sådär! Fy! 

Nu sitter jag i bilen och försöker sluta skämmas och skulda och istället glädjas åt att det blev som jag ville. Från och med imorgon tar jag ingen Cymbalta längre. Om en månad ringer hon mig och om allt gått bra är det Voxran som ska bort. Det känns läskigt men jag vill verkligen det här! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s