Fru Borde, Herr Måste och Fröken Samvete

Vaknar av mig själv tidigt på morgonen. Tar in omvärlden via displayen en stund. Ena katten gnäller efter mat, den andra ligger nöjd i mormors gamla handarbetskorg. 
En ny dag.

Brygger för mycket kaffe för en person, men slår upp alltihopa i en stor temugg. Samtidigt som jag tänker att: ”Så här får man göra när man är vuxen, bara för att man kan” stoppar jag en hård karamell i munnen redan innan frukost. Den smakar vinbär. 

En halvt hyfsad frukost senare befinner sig snuset under läppen och jag har ännu inte hällt i mig allt kaffe. Katterna sitter på balkongen och iakttar intresserat världen. 

Mitt ansikte stramar lite efter att jag igår struntade att tvätta bort sminket, bara för att jag kunde. Ena mungipan svider lite efter en hel natts sömndreggel.

En ny dag. Och den är min.

I bilen står en stor påse med jobb som jag tog med mig hem igår. Fru Borde säger att jag nog ska gå och hämta den för att ta itu med det som finns däri. Herr Måste kontrar med att det rimligtvis skulle vara bättre om jag startade dagen med att städa och diska, för inte blir dagen bra om där inte finns ordning i hemmet. Fröken Samvete anser å sin sida att motion är av högsta prioritet. 
Viktoria, är av den åsikten att dagen är hennes att förfoga över precis som hon vill. De blir lite stötta, de där onda tre, men Viktoria hävdar med bestämdhet att dagen är hennes och att det är hon som bestämmer. Idag tänker hon göra precis det hon vill göra och om det, får Fru Borde, Herr Måste och Fröken Samvete tycka precis vad de vill!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s