Där elden falnar men fortfarande glöder

Musiken som strömmar genom luften väcker känslor. Minnen. Minnen om stormen som brukade virvla och fara i mig och emellanåt fortfarande gör. 

Vreden och viljan till förändring. Sorgen och bitterheten över alltets felaktighet. Över människans girighet och maktmissbruk. 

Har alltid sett det klar. Med öppna ögon är det svårt att bortse ifrån. 

Ett tag var jag tvungen att stänga mina ögon. Jag orkade inte se det men visste hela tiden att det fanns där. Det försökte nå mig. Jag stängde det ute. Liksom skrek att JAG ORKAR INTE MED DIG! VÄRLDEN! JAG VILL VARA UTANFÖR, MÅSTE VARA UTANFÖR. ANNARS GÅR JAG UNDER.

Istället vändes blicken mot trivialiteter. Utgång, fylla och chips. Karlar, ångest och tobak. Det var min verklighet medan verkligheten endast fick se min ryggtavla. 
Det finns ett slags styrka i att skapa sin egen verklighet. En lugnande trygghet. Så länge man har någonstans att fly.

Idag, strömmar musiken ut i rummet och liksom omger mig med nostalgi och minnen om elden som fanns inuti. Medvetenheten om att åsikterna lever kvar men orken tryter. 
Rebellen lever kvar i mig och är upprörd över att hen fortfarande inte fått fullt utlopp. Inte fått virvla runt som den önskat. 
Jag har alltid velat släppa ut hen. Andras åsikter och förlöjliganden har stoppat mig från att kliva upp på barrikaderna samtidigt som jag har stoppat mig själv. 

Det sägs att med ålder kommer klokhet och att många när de blir äldre svalnar, överger sina tidigare värderingar och prioriterar annat. 
Jag tror,  att det finns massor med avsvalnade eldar där ute. Nertyngda av den verklighet vi människor av någon dum anledning skapat för oss själva. Och de eldarna vill flamma upp, skulle må bra av att flamma upp och människorna i vilka eldarna glöder bär på en längtan att kliva upp på barrikaderna. Och börja leva. 

Jag har mina drömmar och mina önskningar. Jag har ingen ork. Verkligheten mattar ut mig och kväver elden genom att stänga allt syre ute. 

Och jag, glömmer att andas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s