Energiterapi

I maj 2015 började jag i energiterapi. Det jag gör där är, hör och häpna, att arbeta med energier. Utöver detta får jag samtal och får arbeta med hypnos. Den stora skillnaden mot traditionell psykoterapi är att arbetar på ett helt annat plan med mig själv. KBT och psykodynamisk terapi har hjälpt mig och gett mig bra verktyg att arbeta vidare med. Dock har det ursprungliga problemet alltid funnits kvar. Detta har resulterat i långvarig medicinering och fyra olika terapiomgångar och en faslig massa diagnoser och framför allt en ständig känsl av att jag är så förbaskat fel.
Så många gånger jag suttit i väntrum och ångestladdat funderat över vad det är som är fel på mig. Vad som är fel med mig. Så mycket energi som gått åt till att fundera över detta, till att mota bort ångest och försöka bita ihop, vara fungerande, vara normal.

Energiterapin har gett mig helt andra verktyg. Ett annat perspektiv att se på livet ur.
I energiterapin har jag utforskat mitt hela jag och mött sidor av mig själv jag inte trodde jag hade. Mina tillkortakommanden har utmanats och saker har ställts på sin spets. Det jag arbetat med är orsaken till mitt dåliga mående, inte symtomen det gett vilket jag kan uppleva att den traditionella terapin ofta riktar in sig mot. Där handlar det om att kunna jobba, ha relativt fungerande vardagsliv och orka med att träffa folk då och då. Så har det också blivit men jag har alltid haft ångesten vid min sida, i allt jag gjort.

Efter att jag började i energiterapi har jag börjat ifrågasätta mina vanor, mina relationer men framför allt mitt eget förhållningssätt till min omvärld, människor och fenomen. För det är det enda jag kan påverka. Hur jag uppfattar saker och väljer att reagera på dem. Hur jag förvaltar mina tillgångar. Jag går hos en terapeut som själv är högkänslig och arbetar mycket utifrån detta vilket har fått mig att förstå en hel del om mig själv. Det viktigaste är kanske insikten om att jag inte är fel. Jag är jag. Sakta men säkert har jag fått utforska mig själv på olika sätt och fått nya insikter om mig själv och om hur jag fungerar. Allt jag bär på har ställts på sin ända och rotats i mer eller mindre. Knutar har lösts upp och trassel retts ut.

När jag började med energiterapi åt jag två tunga mediciner. Efter fem månader började jag trappa ut den ena av dem som numera är helt borta och har så varit ett tag. Nästa vecka tar jag tag i den andra medicinen. Jag har ätit dem i över tio års tid. Det är läskigt, för vem är jag utan mina mediciner? Jag vet inte. I takt med att medicinerna försvinner får jag lära känna mig själv igen, hela jag.
Det var fantastiskt att trappa ut den första medicinen och jag är så glad att jag gjorde det. Det känns inte längre som att hjärnan ligger i dimma, bomull eller som att tankarna rör sig i seg sirap. Jag är med i matchen. Tack vare de verktyg jag lärt mig arbeta med kan jag hantera min ångest på ett helt annat plan och ångesten är inte alls lika närvarande som tidigare. Inte alls på samma sätt.
Jag vet idag att jag kan klara mig utan medicinerna. Att jag har den styrkan i mig och att jag kan hantera det som dyker upp utan medicin. Det ger mig en känsla av frihet. Att jag själv kan bestämma, att min kropp är ”ren” och att mina känslor och det som sker i mig är ”på riktigt”.
Mediciner har varit nödvändigt för mig och det är många människor som behöver dem men jag tror inte det är bra i längden. 10 år är alldeles för lång tid och jag är glad att jag kommit till en punkt där jag är redo att leva utan dem.

Energiterapin har verkligen hjälpt mig och jag önskar att jag vetat om detta tidigare. På ett års tid har jag kommit längre än under de övriga nio åren, men allt har sin tid. Jag jobbar vidare och hoppas att jag på något sätt kan få fler att bli hjälpta för tyvärr är det många som mår dåligt idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s