Relationer

Stark – Skör. Precis som det låter. Jag är stark. Och skör. Ibland är dessa två åtskilda och ibland blandar de ihop sig till en härlig mix av total förvirring och nästintill något som kan liknas vid ett urartat kaos. Jag kan, i ena stunden, vara starkast i världen och ta mig an de mest utmanande av uppgifter. Känslan är emellanåt euforisk. I de stunderna klarar vad som helst. Jag är självsäker, sprudlande, orädd och driftig. Det är en underbar känsla. I nästa stund kan jag falla ner i de mörkaste av hålor. Känslan är hemsk. Jag krälar i emotionell gyttja och lyckas inte skaka den av mig. Lyckas inte bli ren. Ångesten har mig i ett järngrepp och dess ständiga följeslagare paniken står beredd att hoppa in när som helst. Depressionen vaggar mig fram och tillbaka och allt jag kan tänka på är hur trött jag är. Minsta ljud låter för mig som en hel orkester, öronen värker och det dunkar inuti. Jag är slut.

Det är inte alltid kasten är sådär tvära. Ibland är det bara enorm trötthet som slår mig efter en stunds aktivitet. Ju mer intensiv en aktivitet varit, desto större är mitt behov av återhämtning. Aktiviteter som pågår under längre tid medför också ett stort behov av återhämtning, även om det är något jag verkligen tycker om att göra.
Vändningen kan komma när som helst. Oftast går det väldigt fort och helst skulle jag behövt vila redan innan tröttheten slår mig. Emellanåt är det ganska lustigt. Jag kan sitta och dansa och sjunga i bilen till en låt som spelas, känna mig fylld av energi och nästintill lycklig. PAFF säger det så är all energi som bortblåst och sången tystnar och dansen övergår till ett montont stillasittande bortsett från fötterna som trampar pedaler. Detta gör det så förrädiskt. För när jag är i mina bra perioder planerar jag upp, startar upp och ser hur allt bara ljusnar i min tillvaro. Jag bokar in häng med familj och vänner, tänker att nu, nu ska jag börja träna. Lägger upp ett fantastiskt träningsprogram och genomför det några gånger. Sedan smäller det till. PAFF säger det så sitter jag där utan ork, med ett träningsprogram som bara ger mig skuld och ångest för att jag inte längre orkar genomföra det. Faktumet att jag, ÅTERIGEN, ställer in det inplanerade hänget gör mig deprimerad och inifrån börjar jag slå på mig själv. Avskyr att göra andra besvikna. Projekten stannar av och jag spenderar några dagar med att må dåligt, vrida mig i ångest och tycka att jag är allmänt kass.

Mönstren som jag ser idag har inte tidigare varit lika tydliga för mig. Jag är tacksam över att jag ser dem för det medför att jag troligen får lättare att hitta nåt slags balans i tillvaron. Jag förstår också mig själv på ett helt annat sätt.
Jag har alltid sagt att jag inte är lätt att leva med och det står jag fast vid. Jag är inte lätt att leva med, jag vet, jag lever med mig själv varje dag. En del vänner har jag tappat genom åren. Vissa var jag rent ut sagt elak mot, andra orkade inte med mig längre. Jag klandrar dem inte. Inte alls. Hade jag haft möjligheten av lämna mig så vet jag ett flertal tillfällen i livet då jag hade valt det. Idag försöker jag omfamna mig själv, förlåta mig själv och bli en så bra människa som möjligt.
De vänner som finns i mitt liv idag är de som stannat kvar. Jag är otroligt tacksam över dem. De visar mig förståelse och tycker om mig oavsett. Jag kan ställa in, boka av, boka om och vara skör och de vill umgås med mig ändå.
Att vara stark-skör och ha välfungerande relationer, oavsett typ av relation, har jag upptäckt inte är det enklaste. Det är svårt för mig att förklara exakt hur jag fungerar, jag vet det inte ens själv riktigt ännu. Att mina vänner står kvar vid min sida är jag oändligt tacksam för. Utan dem, skulle jag inte vara jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s