Just nu

Idag kallar jag mig inte oförmögen. Jag är idag medveten om min egen möjlighet att göra val. Överhuvudtaget är jag betydligt mer medveten vilket för mig är en nyckel till att göra realistiska och bra val. Missförstå mig rätt, jag gör fortfarande dåliga val till och med kanske oftare än jag gör realistiska och bra val, men medvetenheten kring det gör att jag har en förståelse för mig själv som jag inte hade tidigare.
Insikten om att jag själv kan påverka och måste arbeta hårt för att åstadkomma förändring har varit ett uppvaknande för mig. Offerkoftan är om inte bortslängd så i alla fall nerpackad och undanstoppad där jag inte kan få tag i den. Jag vill inte vara ett offer, jag vill inte tycka synd om mig själv. Jag väljer att inte göra det med målet att den där offerkoftan till slut ska bort helt och inte längre finnas i mitt liv.

Just nu, i skrivande stund, känner jag mig utvilad, ganska positiv, rätt så stark med en liten molande känsla av ångest. Det är en rätt bra dag idag. Jag skriver i skrivandet stund för jag är medveten om att aldrig så små saker kan förändra mitt känsloläge, större saker kan kullkasta det helt. Medvetenheten om mina känslor och hur jag fungerar hjälper mig att vara mer här och nu, något jag är väldigt dålig på men som jag strävar mot.
I livet är jag på en plats fylld av frågetecken och kantad av ambivalens. Ofta känner jag mig som en flipperkula i ett flipperspel styrt av hormonstinna tonårspojkar där jag far omkring bland livets både vackra och hemska innehåll. Är inte på det klara med vart jag är på väg eller exakt vad jag vill men jag jobbar på min förståelse för att det är okej att det är så.
För närvarande är jag sjukskriven på heltid från mitt jobb som lärare. Vad som händer framöver vet jag inte och vardagen är ofta tråkig och förvirrande. Medveten som jag är förstår jag dock att jag behöver detta just nu, för att hitta min balans och alla mina känslor.

Generellt sett har jag det bra. Bor ensam i en liten lägenhet med mina katter, har familj och vänner som jag tycker om och en pojkvän som jag älskar. Har en utbildning, massor av erfarenhet och en stark kreativ ådra. Jag har hittat en terapiform som passar mig och jag har förstått att jag är sensitivt begåvad/högkänslig. Håller på att avslutar min tio-åriga medicinering och lär känna mig själv på nytt. Jag är inte längre oförmögen.

All min kärlek!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s