Resan

Jag vill berätta för er om en resa. Min resa. Den började för länge sedan, ungefär tio år, eller 33 beroende på hur man ser det. Jag är inte framme ännu och inte heller vet jag vart jag ska eller är på väg.

Min resa är inte särdeles exceptionell, inte kantad av stora katastrofer eller ond bråd död. Inte heller har jag mött Jesus personifierad eller tillfrisknat från någon dödlig sjukdom. Jag gör precis samma resa som var och en av er. Resan som börjar när vi föds och eventuellt slutar när vi dör. Resan vi kallar livet. Det jag vill berätta om är hur jag valt att göra min resa och vad det har lett mig till och kommer att leda mig till.

Mitt liv började den 21 december för 33 år och några månader sedan. Ni kan andas ut, för jag tänker inte gå in på varenda liten detalj av mitt liv, tänker inte analysera varje relation eller ord som har sagts över åren. Dels för att jag inte kan då mitt minne inte ligger för mig men också för att det inte är den resan jag vill berätta om. Den resa jag vill berätta om tog sin början för inte så länge sedan men när den väl började tog den fart med besked.

Nu, befinner jag mig mitt uppe i vad jag tror kan komma att bli den största och viktigaste resan jag kommer göra i mitt liv.
Jag ser inga milsvida stränder, känner ingen sand under mina tår och min hud blir inte solbränd. Jag bor inte på något hotell, vandrar inte i berg eller åker på utflykter. Åtminstone inte fysiskt.
Jag befinner mig på en mental resa, en resa i mitt inre, och visst analyserar och reflekterar jag över delar av mitt 33-åriga liv, dock ligger inte fokus där. Fokus är här och nu, varje dag är ny och innebär oändliga möjligheter. Varje dag är en resa i sig.

Jag har kommit ganska långt på min resa och jag vet inte om jag någonsin kommer att komma fram eller vad slutdestinationen kan tänkas bli. Det enda jag vet är att jag är på väg framåt och upp, att jag mår så otroligt mycket bättre nu än då och att jag vill dela med mig av de erfarenheter jag fått och den resa jag gjort och gör i skrivande stund. Kanske är det någon av er som känner igen sig, kanske är det någon som kommer bli provocerad och vi får en intressant dialog och kan utvecklas tillsammans och/eller kanske är det någon som kan finna stöd eller hjälp via den resa jag gjort och gör. Eller så resulterar det i absolut ingenting vilket är helt okej det med. Ni erbjuds i alla fall möjligheten att få insyn i den resa jag talar om och välkomna är ni, om ni vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s